vores Dragter bliver til

På denne side kan du følge hvordan vores dragter bliver til.
Det første Ida kastede sig ud i var en vikingeskjorte i hør med bånd til Jan.
Skjorten har flere skønhedsfejl, men her er billederne af den færdige skjorte:
Til jans skjorte er der brugt 2,5 m hør i 1,40 m. brede.





skjorten er syet efter en anbefaling fra en blog om vikingedragter http://vikingeting.blogspot.com/2010/04/sadan-syr-du-nemt-en-vikingesrkkjole.html
men den største inspiration har vi fået af den norske vikingedragtsekspert Nille Glæsel og vi har købt hendes bog der indeholder både snitmønstre og syvejledning. Denne bog bliver nok biblen når de næste dragtdele skal sys.Her er linket til hendes blog:
http://www.vikingdrakt.webhjelp.net/index.php?main_page=product_info&cPath=34&products_id=85
Bogen kan købes på nationalmuseet.

en grøn kjortel i hør og struthætte i uld samt et par bukser i hør, mønstrene er inspireret af Nille Glæsels bog og selvfølgelig tilpasset til os.







Idas kjole i hør er ved at blive syet.En af de svære tng har været at beregne hvor meget stof der går til. jeg har til denne kjole brugt 3 m. hør i 1,5 m brede.



Kjolen er nu ved at være færdig og næste problem er at få overført broderimønsteret til kjolen. Jeg har lavet flere forsøg og her er en af løsningerne. overfør motivet til tyndt silkepapir der IKKE smitter af. jeg har brugt blomsterhandlerens indpakningspapir sy langs stregerne med meget små sting på retsiden og hiv papiret af. Brug eventuelt en tråd der er en anelse lysere end stoffet så kan tråden ikke ses under det færdige broderi.
overfør motiv
sy med meget små sting på retsiden

træk papiret af og du har en kontur af mønsteret


den færdige bort nedders på kjolen

kjolen er nu færdig. den har fået kanter lavet i uldgarn og med knaphulsting og borten nederst er syet med grove markeringssting med det samme garn som kanterne på ærmer og i halsen.


så blev overkjolen færdig